Zij-instromen

Aanmelden voor zij-instroom is op dit moment niet meer mogelijk.

LET OP: het contactadres aan de rechterkant van deze webpagina is enkel bestemd voor vragen en niet voor de aanmelding.

Voor wie

Ook dit jaar is het weer mogelijk om in te stromen op het MLA en Pax (MLA#2). Allereerst zijn deze plekken voor leerlingen vanuit andere montessorischolen en kinderen die verhuizen naar Amsterdam. Daarnaast kan er soms ook ruimte zijn om in te stromen voor leerlingen van andere Amsterdamse scholen. Instromen kan niet in de eerste- en de examenklassen.

Zij-instroom is alleen mogelijk bij een bevordering door de school van herkomst naar het opvolgende leerjaar of na het behalen van een vmbo-t- of een havodiploma. Een jaar doubleren of het examenjaar overdoen op het MLA of Pax is via zij-instroom niet mogelijk.

De ervaring leert dat de vraag naar zij- instroom op het MLA of Pax vele malen groter is dan het aantal beschikbare plekken. Aanmelding is dus helaas zeker geen garantie op plaatsing. Dit jaar regelen we de zij-instroom samen met de andere montessorischolen. Onderaan dit bericht tref je een aanmeldknop, waar je je hele dossier kunt uploaden. Je kan dan aangeven voor welke twee montessorischolen je in aanmerking wil komen voor een tussentijdse instroomplek.

Procedure

Vanaf schooljaar 2024-2025 hebben de montessorischolen in Amsterdam een centraal aanmeldpunt voor zij-instromers. Het gaat om de volgende scholen:

• Montessori Lyceum Amsterdam: een aantal plaatsen in 3G, 4H, 4V, 5V (N.B. instroommogelijkheid in de bovenbouw is afhankelijk van de profielkeuze)
  • Montessori Lyceum Pax (voorheen MLA#2): een aantal plaatsen in 2H en 2V
  • Montessori Lyceum Oostpoort
  • Montessori Lyceum Terra Nova
  • IVKO
  • Metis Montessori Lyceum
  • Kiem Montessori

Meld je je voor 1 juni aan ontvang je uiterlijk 17 juni een definitief antwoord.

LET OP: Aanmeldingen die na 1 juni binnenkomen zullen wij pas in behandeling nemen nadat we de eerste lichting hebben verwerkt. De aanmeldlink staat open tot en met 17 juni. Aanmeldingen voor de bovenbouw zullen pas na 16 juli bericht ontvangen i.v.m. de overgangsvergaderingen.