Schoolgebouwen

Het MLA is met ruim 1900 leerlingen (waarvan 1400 op de hoofdlocatie) een grote school. Dat is handig omdat de school hierdoor een groot aanbod aan vakken heeft. Maar de school is onderverdeeld in afdelingen en deelscholen waardoor het voor leerlingen veilig en prettig aanvoelt. Kleinschaligheid binnen grootschaligheid, noemen we dat. Een deelschool is een kleine school in de school met tussen de 200 en 300 leerlingen, een eigen deelschoolleider en vast docententeam. Binnen de deelschool kent iedereen elkaar. De mavo heeft een eigen locatie, aan de Van Ostadestraat.

Het MLA beschikt over een moderne mediatheek met professionele medewerkers en over studieruimten waar door de leerlingen online gewerkt kan worden. Het hoofdgebouw in de Pieter de Hoochstraat en het mavo-gebouw in de Van Ostadestraat zijn uitgerust met WiFi, leerlingen kunnen daardoor dus ook gebruik maken van BYOD (Bring Your Own Device).