Geschiedenis

De Italiaanse arts en pedagoog Maria Montessori (1870 – 1952) ontwikkelde een onderwijsmethode voor jonge kinderen. Haar uitgangspunt was: wat kan de leerling en waar is hij aan toe? Haar ideeën sloegen aan en er kwamen aan het begin van de vorige eeuw steeds meer basisscholen op montessorigrondslag.

In 1930, in een bovenwoning aan de De Lairessestraat, begonnen vijftien leerlingen, twee directieleden en acht docenten voor het eerst met lessen in het voortgezet onderwijs, gebaseerd op de ideeën van Maria Montessori. Het MLA werd de eerste school voor voortgezet montessorionderwijs. De school bleef groeien en verhuisde naar steeds grotere schoolgebouwen. Sinds 1977 zitten we aan de Pieter de Hoochstraat.