Cultuurprofielschool

Het Montessori Lyceum Amsterdam is een landelijk erkende Cultuurprofielschool. Wat dat betekent is dat kunst en cultuur veel ruimte krijgen op het MLA. Zo is cultuur vaak onderwerp van gesprek in de lessen. Maar ook werkt het MLA samen met Amsterdamse culturele instellingen (bijvoorbeeld musea) om je een heel tof cultureel programma te kunnen bieden. Jaarlijks is er een open podium waar jij je kunsten kunt laten zien. Maar ook op een ander podium; die van muziekfestival Montipop. Het MLA organiseert in samenwerking met bioscooptheater Rialto ieder jaar een Filmfestival, waar jij als leerling zelf aan de gang mag als filmmaker. Dat doen onze leerlingen zo goed, dat we vrijwel jaarlijks – en soms zelfs in meerdere categorieën - in de prijzen vallen tijdens het Nationaal Filmfestival voor Scholieren.

Met ons project Broedplaats kun je leren van oud MLA-leerlingen die nu werkzaam zijn in de culturele sector. Zij verzorgen workshops bij ons in de Broedplaats. En ben je helemaal wild van toneel? Ieder jaar spelen er MLA-leerlingen in een juniortoneelstuk van Toneelgroep Amsterdam!