Sfeerimpressie

Het Montessori Lyceum Amsterdam (MLA) is een school voor gymnasium, vwo, havo en
vmbo-t (mavo), voor leerlingen met en zonder montessoriachtergrond.

Het MLA begon in 1930 in een bovenwoning aan de De Lairessestraat met vijftien leerlingen. Inmiddels zijn we met zo’n 1900 leerlingen (waarvan 1400 op de hoofdlocatie) een grote school. Maar de organisatie in kleine deelscholen en afdelingen zorgt ervoor dat leerlingen het MLA veilig en overzichtelijk vinden. Binnen een deelschool (met 200 tot 300 leerlingen) kent iedereen elkaar. De sfeer op school is open en aangenaam, iedereen kan zichzelf zijn. Hier kun je lezen wat eersteklassers over de school zeggen.

Op het MLA kun je extra kunstvakken kiezen, extra certificaten halen bij de talen of (op de mavo) meedoen met de filmklas. Je kunt schrijven voor de mooie schoolkrant, mee op kamp en op excursie. We hebben een lange traditie van toneel en muziek op school. En we hebben op alle niveaus goede resultaten voor het eindexamen.

Op het MLA leer je om zelfstandig en onafhankelijk te zijn. Leerlingen ontwikkelen hun talent en zelfvertrouwen onder begeleiding van de docenten. "Help mij het zelf te doen", is de bekendste uitspraak van Maria Montessori en het is nog altijd ons uitgangspunt. Dat betekent dat je als leerling op het MLA een deel van het werk zelf inplant, altijd goed begeleid door de docenten.